Jumaat, 9 Julai 2010

MyArtwork | Pelamin Hati


klik pada imej untuk paparan enlarge


Lukisan ini saya lukis khas untuk pasangan pengantin baru Us.Daud berserta zaujahnya Ust.Zainab, yang baru sahaja melangsungkan majlis pernikahan pada 4hb 7 2010 dan majlis walimah pada 8hb 7 2010. Idea untuk melukis gambar tersebut dengan bertemakan 'pelamin hati' adalah idea dari salah seorang ahli bait darul zikr, dah dapat idea saya pun terus melukis, buat kenang-kenangan ahli bait darul zikr untuk pasangan pengantin. Saya ni baru pertama kali melukis style karikatur, ni pun tiru karya orang sikit2 ni :) ape2 pun bagi saya ianya satu permulaan yang baik bagi memperbaiki tahap dan skill melukis :)

Walaupun majlis sudah berlangsung 2 hari yang lalu,masih tidak terlewat bagi saya serta ahli bait darul zikr mengucapkan tahniah kepada pasangan pengantin baru Us.Daud & Ust.Zainab, BAROKALLAHU LAKUMA WA BAROKA 'ALAIKUMA WA JAMA'A BAINAKUMA FI KHOIR , semoga berkekalan sehingga bertemu di dalam syurga :)

Persoalannya, penulis ni bila lagi ye? Doakan saya juga semoga cepat dipertemukan jodoh dan mendapat isteri yang solehah,Amin~ :)


bait darul zikr,
mansurah,
10 Julai 2010,
06.25 am waktu mesir.

3 ulasan:

Muhamad Amirul bin Hasim on 9 Julai 2010 pada 10:31 PTG berkata...

cantik!, cuma bahagian jari jemari nampak tak berapa kemas.. dari pinggang hingga ke bawah tu mngkn boleh perkemaskan lg.

Sekadar kritikan dr org yh tak pandai melukis. :D

muhammad rushdi on 9 Julai 2010 pada 11:26 PTG berkata...

bahagian jari tu saje je buat gitu,biar nmpk cam kartun skit,kn lukisan karikatur :) lg 1 takut nk inking dgn mate tebal,karang x brp jd jari plak :D

pe2 pun terima kasih ats kritikannye,akan dperbaiki pd masa akn dtg :)

Tanpa Nama berkata...

bagus2 cantik sekali saya suka...

Catat Ulasan

 

Maha Agung Tuhan Pencipta Keindahan Alam Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template