Jumaat, 18 Disember 2009

Wallpaper Lukisan Esok Masih Ada


Assalamu'alaikum...

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Segala puji hanya padaNya Tuhan sekalian 'alam. Selawat serta salam buat junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W. Masih belum terlambat lagi untuk saya mengucapkan Salam Maal Hijrah 1431H kepada semua pembaca. Apa khabar iman kita? Apa khabar amalan kita? Semoga tahun hijrah yang baru ini lebih baik dari tahun sebelumnya.

Maal hijrah antara hari-hari peringatan yang agung. Mengingati peristiwa hijrah Rasulullah SAW yang diperbaharui pada awal bulan Muharram setiap tahun, sebagaimana kita mempebaharui bulan Rabiul Awal. Peringatan ini akan menggerakkan kemahuan, menguatkan keazaman. Apakah azam kita tahun ini? Apakah azam kita dah tercapai pada tahun sebelumnya? Mudah-mudahan segalanya urusan kita dipermudahkan oleh Allah SWT. Amin...

Posting kali ini berkenaan dengan lukisan yang
di edit menjadi wallpaper. Wallpaper gambar setiap karekter atau watak sebuah cerpen akhi Hakimi di blognya http://menjejakharapan.blogspot.com yang bertajuk "Esok Masih Ada". Dan watak utama dalam cerpen ini adalah Razman dan Najwa.


Lukisan karekter dalam cerpen "Esok Masih Ada". Lukisan yang ni belum siap di edit lagi. Perlu dibersihkan dan diperkemaskan dahulu sebelum diwarna supaya kesan padam ketika lakaran kasar tidak kelihatan.


selepas siap di edit dan diwarnakan

Alhamdulillah siap satu wallpaper saya.Untuk paparan yang jelas bolehlah klik pada gambar tersebut then copy buat wallpaper kat desktop komputer :) Melukis dan mewarna masih lagi ditahap belajar. Banyak lagi yang perlu saya belajar dan membuat latihan melukis bagi memperbaiki dan meningkatkan skill melukis saya.

Bait Darul Zikr.
19 December 2009.
Jam 6.35 am waktu mesir.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

Maha Agung Tuhan Pencipta Keindahan Alam Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template