Isnin, 20 Julai 2009

Perempuan Di Neraka


Assalamu'alaikum..

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Setinggi-tinggi pujian dan syukur kehadratNya Tuhan sekalian 'alam. Selawat dan salam buat junjungan mulia merangkap penutup sekalian Nabi, Muhammad bin Abdullah. Alhamdulillah kiita masih lg berada di dalam bulan Rejab yang mulia, tingkatkan amalan kita untuk saham kita di sana.

Di dalam bulan Rejab, terdapat satu peristiwa penting yang berlaku kepada Nabi Muhammad s.a.w. Peristiwa ini berlaku pada tanggal 27 Rejab, iaitu peristiwa Nabi s.a.w di isra' mikrajkan. Saidina Ali r.a menceritakan suatu ketika melihat Rasulullah s.a.w menangis manakala ia datang bersama Fatimah. Lalu keduanya bertanya mengapa baginda menangis.

Baginda menjawab, "Pada malam aku di isra'kan, aku melihat perempuan-perempuan yang sedang disiksa dengan berbagai siksaan. Itulah sebabnya mengapa aku menangis. Kerana, menyaksikan mereka yang sangat berat dan mengerikan siksaannya."

Puteri Rasulullah kemudian menanyakan apa yang dilihat oleh ayahandanya. "Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, manakala otaknya mendidih."

"Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya."

"Aku lihat perempuan tergantung kedua kakinya dengan tangannya sampai ke ubun-ubunnya, duhulurkan ular dan kalajengking."

"Dan aku lihat perempuan yang memakan badannya sendiri, di bawahnya sinyalakan api neraka. Serta aku lihat perempuan yang bermuka hitam, memakan tali perutnya sendiri."

"Aku lihat perempuan yang telinganya pekak dan matanya buta, dimasukkan ke dalam peti yang dibuat dari api neraka, otaknya keluar dari lubang hidung, badannya berbau busuj kerana penyakit sopak dan kusta."

"Aku lihat perempuan yang badannya seperti himar, beribu-ribu kesengsaraan dihadapinya. Aku lihat perempuan yang rupanya seperti anjing, sedangkan api masuk melalui mulut dan keluar dari duburnya sementara malaikat memukulnya dengan pentung dari api neraka,"Kata Nabi.

Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka disiksa seperti itu?

Rasulullah menjawab, "Wahai puteriku, adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh lelaki yang bukan muhrimnya."

"Perempuan yang digantung susunya adalah isteri yang mengotori tempat tidurnya."

"Perempuan yang tergantung kedua kakinya ialah perempuan yang tidak taat kepada suaminya, ia keluar rumah tanpa izin suaminya, dan perempan yang tidak mahu mandi suci dari haid dan nifas."

"Perempuan yang memakan badannya sendiri ialah kerana ia berhias untuk lelaki yang bukan mahramnya dan suka mengumpat orang lain."

"Perempuan yang memotong badannya sendiri dengan gunting api neraka kerana ia memperkenalkan dirinya kepada orang yang bersolek dan kepada orang lain untuk bersolek dan berhias supaya kecantikannya dilihat lelaki yang bukan mahramnya."

"Perempuan yang diikat kedua kaki dan tangannya ke atas ubun-ubunnya duhulurkan ular dan kalajengking padanya kerana ia sewaktu hidup boleh melakukan solat tetapi tidak mengamalkan atau mengerjakannya dan tidak mahu mandi junub."

"Perempuan yang kepalanya seperti babi dan badannya seperti himar ialah tukang umpat dan pendusta. Perempuan yang menyerupai anjing ialah perempuan yang suka memfitnah dan membenci suami."

Setelah mendengar apa yang dikatakan baginda itu, saidina Ali dan Fatimah Az-Zahra pun turut menangis. Dan peringatan ini bukan sahaja untuk kaum perempuan tetapi untuk kaum lelaki juga. Yang merosakkan perempuan adalah kaum sebilangan lelaki kerana iman mereka lemah dan mudah tergoda serta dengan ayat dan janji manis yang tidak akan dikotai.

Yang merosakkan kaum lelaki adalah sebilangan kaum wanita juga, kerana mendedahkan apa yang wajib ditutup, menggoda kaum lelaki yang lemah iman (cepat cair), termakan kata-kata dan janji-janji manis lelaki (dasar jantan). Jika kamu berani bermaksiat maka kamu juga berani masuk dan merasai azab api neraka.

Peringatan serta nasihat kepada diri saya dan sahabat-sahabat sekalian yang membaca, JAGALAH AURATMU, PERGAULANMU, TUTUR KATAMU, TINGKAHLAKUMU DAN MANTAPKAN IMANMU DAN TAQWAMU SEBELUM DILAKNAT DAN DI AZAB OLEH ALLAH SWT!

Wallahu 'Alam.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

Maha Agung Tuhan Pencipta Keindahan Alam Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template